Sen tietää jo etukäteen, että putti uppoaa... Mutta miksi?

Älä jätä hyviä tuloksia harjoituskierrokselle!

MIKSI PELKKÄ LYÖNTI- JA PUTTIHARJOITTELU EI RIITÄ?

Mitä paremmin olet opetellut svingin tai putin, sitä tarkemmin pystyt sen toistamaan. Tätä keinoa todennäköisesti myös sinä ajattelit, jos kisoissa olisi syytä saada entistä parempia tuloksia. Ja olet oikeassa. Harjoittelu onkin välttämätön tapa varmistaa paras tulos myös kilpailuissa. Mutta jos haluat päästä pitkälle, mitä todennäköisemmin pelkkä lyöntiharjoittelu ei ole riittävä. 

 • 1
  GOLF ON HIENOMOTORIIKKAA
  Jotta saat oikean kierteen lyöntiisi, ajattelet lyöntiä hiukan eri tavalla. Samoin, jos olet jännittynyt, lyönnistä tulee väkisinkin erilainen. Perinteinen harjoittelu ei kerro, miten pitäisi ajatella kierrettä, tai varsinkaan jännitystä, jotta saat parhaan lyönnin. Vaikka se juuri vaikuttaa lyöntiisi.
 • 2
  PALLO EI OLE KOSKAAN OPTIMAALISESSA PAIKASSA 
  Jokainen lyönti on erilainen. Pallo makaa joka kerta eri tavalla. Keli on erilainen. Oletko koskaan opetellut miten kannattaisi ajatella lyöntiä, kun tilanne ei ole hyvä? Mihin silloin kannattaa kiinnittää huomiota? Siis mielesi kannalta? 
 • 3
  HYVÄ SVINGI EI VÄLTTÄMÄTTÄ TARKOITA HYVÄÄ TULOSTA KILPAILUSSA
  Uskon, että tiedät pelaajia, jotka tekevät hyviä tuloksia erityisesti kilpailuissa. Epäreilusti! Koska heidän svingi ei ole edes hyvä. Tiedät varmasti myös pelaajia, jotka pelaavat monta lyöntiä huonommin joissain kilpailuissa, vaikka svingi onkin rangella hieno. Kummassakaan tapauksessa kyse ei ole siitä, miten hyviä pelaajia he teknisesti ovat. Kyse on siitä, pystyvätkö he saamaan itsestään kaiken potentiaalin ja osaamisen irti.

Usein, kun kysyn pelaajilta miten hän tiesi etukäteen, että putti uppoaa, vastauksia on monenlaisia. Useat niistä liittyy kuitenkin tämäntapaiseen ajatteluun: "Näin sen jo etukäteen mielessäni ja kun puttasin, se lähti juuri kuten olin kuvitellutkin."  Tämä näin vinkkinä sinullekin!

Mentaalivalmentaja PANU KUHLBERG


Moi, olen urheilijoiden mentaalivalmentaja Panu Kuhlberg.

Valmennan monen alan ihmisiä, mutta erityisesti urheilijoita, sillä minulla itsellänikin on urheilutausta. Olen pelannut muun muassa Italian Golden Leaguessa amerikkalaista jalkapalloa. Olen myös voittanut Euroopan mestaruuden Suomen maajoukkueessa.  

Henkisen suorituskyvyn merkitykseen havahduin itse eräänä peliviikonloppuna. Kotona oli ollut iso riita juuri ennen peliä. Riidan takia tulin pelikentälle myöhässä. Olin erittäin huonolla tuulella. Minulla ollut edes aikaa teippauttaa nilkkoja ennen pelin alkua, kuten tapanani tuolloin oli. Kaikki näytti menevän pieleen. Millään ei tuntunut olevan edes väliä. Ei koko pelilläkään! Ja tästä lähtökohdasta käsin pelasin siihenastisen urani parhaan pelin. Se tuntui tuolloin käsittämättömältä.

Vasta myöhemmin, kun kouluttauduin mentaalivalmentajaksi, opin mistä siinä oli kysymys. Yhtäkkiä asia olikin päivänselvä. Nyt haluan opettaa sinua pelaamaan parasta peliäsi ja saamaan potentiaalisi kokonaan käyttöösi.

Ja ei hätää - voit tehdä sen aivan mielettömän hyvällä fiiliksellä, ja täysin sopusoinnussa perheesi kanssa. :)

Olen valmentanut useamman vuoden esimerkiksi Season Golf Academyn huippu-pelaajia. Osa heistä pelaa ammattilaiskiertueilla, osa maajoukkueessa. 

“Ennen jokaista lyöntiä, hyppyä, ponnistusta ja suoritusta on ajatus. Ajatuksesi on huippusuorituksesi alkulähteellä.”


Nähdään valmennuksessa!

Terveisin

Panu


FM

Licensed Sports Performance Coach™

RMP Master Motivaatiovalmentaja

Panu Kuhlberg
Photo: Antti Kirves

Kommentteja Panun valmennuksista

David Da Silva, Head Coach, Season Golf Academy

DAVID SILVA, SEASON GOLF ACADEMY, HEAD COACH

"Panu helped our elite amateur and upcoming professional golfers with a number of issues that young athletes have to learn and implement in their skill sets. From group sessions to one-on-one sessions, our players benefited from Panu's input on topics such as Goal Setting, Mental Exercises, Visualization, etc and how to deal with uncomfortable pressure situations.


As the technical coach I was able to liase with Panu analyzing players in and out of competition especially when Panu attended some tournaments that our players competed in.


Overall Panu has been a great help and very professional in his work with our athletes and all benefitted allot from his expert input and knowledge.”

David Silva, Head Coach

Season Golf Academy

MAAJOUKKUEGOLFARI CASPER SIMBERG

“Keskustelut Panun kanssa ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja kaikin tavoin antoisia. Panu havainnoi ja pureutuu asioihin, jotka askarruttavat juuri minua.


Koen, että olen saanut henkistä vahvuutta suoriutua pelitilanteista paremmin. Erityisesti mentaalivalmennuksesta on ollut apua tilanteissa, joissa huono suoritus pitää pyyhkiä pois mielestä ja keskittyä tulevaan – siten motivaation löytäminen on myös helpompaa.


Panun kanssa on helppo jutella.”

Casper Simberg, maajoukkuegolfari

Season Golf Academy

Fred Koskinen, Season Golf Academy

GOLFARI FRED KOSKINEN

"Lyhyessä ajassa Panusta on tullut minulle tosi tärkeä tukihenkilö. Olen yllättynyt miten iso vaikutus ajatusten hallitsemisella on, ja Panun avulla olen oppinut käsittelemään tunteitani golfkentällä. Uskon vahvasti että Panun opeilla pysytyn rakentamaan mentaalipuolesta vahvuuden kilpaurheilijana. Joka tapaamisesta on ollut paljon hyötyä ja hänen kanssaan oli heti alusta helppo jutella. Luotan Panuun ja suosittelen häntä kilpaurheilijoille laajemminkin!”

Fred Koskinen, golfari

Season Golf Academy

PALVELUNI

Voit saada valmennusta usealla eri tavalla, joten löydämme varmasti myös sinulle sopivan tavan oppia!Luennot ja koulutukset

Jos haluat joukkueellesi tai seurallesi luennon paremman suorituskyvyn rakentamisesta, niin sovitaan aika. Tavoitteiden asettaminen on esimerkiksi erittäin tärkeä, mutta harvinainen taito.


Valmentajien kanssa käymme läpi miten urheilijaa pystyy parhaalla tavalla auttamaan eteenpäin ja yli mahdollisista ongelmista.

Kisataitojen verkkokurssi: Huonot tunteet hallintaan

Pelkäätkö liikaa huonoja lyöntejä, varmisteletko? Jännittääkö? Onko itseluottamus ja fiilis huono, jolloin tulosta ei synny?


Tiesitkö, että golfarin menestys riippuu hänen kyvystään hallita tunteitaan tiukassa paikassa? 

Epäonnistumisen pelko, jännitys, virheiden välttely, sekä yliyrittäminen ovat yleisiä ongelmia, joista voit päästä tehokkaasti eroon. Kun vaan tiedät miten se tehdään. Tämä verkkokurssi muuttaa ajatuksesi ja lyöt entistä parempia 

Ilmainen opas kilpailemiseen

Ihmisen mielen toiminta on äärimmäisen mielenkiintoinen, vaikuttava ja myös käytännöllinen aihe. Haluan, että mahdollisimman moni suomalainen pärjää isoissa kilpailuissa. Siksi tein oppaan kilpailijalle ilmaiseksi. Ole hyvä!

Kiitos lukemisesta! Ota yhteyttä!

Mentaalivalmentaja Panu Kuhlberg

panu - at - huippusuoritus . fi

040 7593 681

Kampinkuja 2, 00100 Helsinki

>