Light On Gravity

GOLFIN MENTAALIVALMENNUS

Mentaalivalmennus (jota usein myös kutsutaan sanoilla henkinen valmennus tai psyykkinen valmennus) sopii golfiin erityisen hyvin. 

Pelaajana tiedät, miten paljon luottamus ja juuri oikea peli-fiilis on aikaisemmin vaikuttanut tuloksiisi. Monet pelaajat ovat jo huomanneet henkilökohtaisen valmennuksen hyödyt. 


graph

MIKSI MENTAALIVALMENNUKSESTA ON HYÖTYÄ?

Golf on laaja-alaisten motoristen taitojen, sekä henkisen vahvuuden ja asenteen suorituskenttä parhaimmillaan – ja vaativimmillaan.  

Se tarkoittaa, että hiuksenhienot erot svingissä tai putissa näkyvät suurinakin muutoksina tuloksissa.  

Tästä syystä myös pelitilanne muuttaa helposti pelaajan ajattelua kilpailun edetessä. Ja kun ajattelu muuttuu, niin samalla lyönti muuttuu. Kierre on valmis. Toisilla kierre on positiivinen, toisilla negatiivinen. 

Kuvattu ajattelumalli on tyypillinen. Tähänkin tilanteeseen mentaalivalmennus tarjoaa tehokkaita menetelmiä, joissa pelaaja on itse kontrollissa esimerkiksi omista tunnetiloistaan.


OIKEA PELIASENNE JA MENTAALITAIDOT RATKAISEVAT

Kun luottamus omaan peliin on kunnossa, niin se vaikuttaa positiivisesti lyönteihisi. Hyvät hermot tarkoittavat laadukkaampaa ajattelua. 

Pelin aikana ajattelet sekä tietoisesti, että tiedostamattasi. Riippumatta siitä kummasta ajattelusta on kussakin tilanteessa kyse, tiedät itsekin, että laadukkaampi ajattelu ja tunteiden hallinta tuottaa pienempiä lukuja tuloskorttiisi.

Lannistavien uskomusten identifiointi, sekä tarvittaessa niiden muuttaminen rakentaviksi on olellinen osa mentaalivalmentajan työtä. Ja ennestään hyvien ajatusmallien vahvistaminen tekee golfarista entistäkin paremman.  

Mentaalivalmennuksessa opit taitoja asennoitua paremmin peliisi ja omaksut entistä hyödyllisempiä ajattelumalleja. Usein mentaaliset strategiat tapahtuvat automaattisesti tiedostamattasi. Tästä voi olla hyötyä tai haittaa, riippuen siitä kuinka hyödyllisiä ne ovat sinun pelillesi.


SOVI JUURI SINULLE SOPIVASTA PROJEKTISTA

Valmennusprojektit vaihtelevat pituudeltaan. Projektin pituus riippuu omista tavoitteistasi, nykytilasta ja käytettävästä ajasta. 

Valmennus voidaan aikatauluttaa pelikiertueesi aikataulun mukaan.

Joskus tavoitteena on esimerkiksi tuleva tärkeä kilpailu, jolloin tämä asettaa kehyksen mentaalivalmennuksen aikataululle, kestolle ja sisällölle. Kenties haluat panostaa menestymiseesi ja rakentaa ja optimoida kilpailukykyäsi harjoituskauden ja kilpailukauden edetessä. Joillekin on riittänyt lyhyt ja juuri johonkin tiettyyn asiaan keskittyvä täsmävalmennus. Joka tapauksessa huomaat tuloksia jo heti ensimmäisen käyntikerran jälkeen. 

PANU KUHLBERG – URHEILIJOIDEN MENTAALIVALMENTAJA

Panu Kuhlberg (Photo: Antti Kirves)

Kuva: Antti Kirves

Panu Kuhlberg

Light On Gravity, Urheilijoiden mentaalivalmentaja

FM, Licensed Trainer of NLP™, Licensed Sports Performance Coach™, Specialist practitioner in neuro-hypnotic repatterning™

Panu toimii muun muassa yhteistyössä Season Golf Academyn kanssa heidän pelaajien mentaalivalmentajana.

Olen työskennellyt paljon kilpagolfareiden kanssa. Mukana on pelaajia maajoukkueesta, sekä ammattilaisia. Itsekin entisenä kilpaurheilijana arvostan suuresti lajia ja se vaatiikin urheilijalta poikkeuksellisia ominaisuuksia huipulla. 

Kilpailujen aikana pelaaja on yksin. Golfarin tulee säilyttää oikea asenne läpi koko kilpailun - usein monta peräkkäistä päivää ja tapahtui kentällä mitä tahansa. 

Olen innolla mukana auttamassa sinua entistäkin parempiin suorituksiin. Ota yhteyttä!"

Vastaanotto

Yksilövalmennus tapahtuu vastaanotolla Helsingissä, Kampin sähkötalossa, jonne on nopea ja helppo tulla.

Kampinkuja 2, Helsinki. 

SOITA 040 7593 681

valmennus@lightongravity.com

NUORET GOLFARIT

Panu on valmentanut useita nuoria urheilijoita. Mikäli olet itse nuori ja huippu-urheilijan henkinen suorituskyky kiinnostaa sinua, mentaalivalmennus sopii luultavasti myös sinulle. Sinun oma kiinnostuksesi ajatusten voimaan ja halu kehittyä mentaalisella puolella ovat tärkeitä, sillä ne takaavat parhaat tulokset. Varsinaista ala-ikärajaa ei ole, mutta tyypillisesti urheilijat ovat jo ylä-asteella. Panu käy aina tilanteesi läpi etukäteen ja varmistaa valmennuksen soveltuvuuden ennen valmennusprojektin alkamista.

Sarfvikin golf-lehdessä (kevät 2016) oli iso artikkeli mentaalivalmennuksesta. Panu oli artikkelissa päähaastateltavana ja myös paria Panun ryhmävalmennuksissa olevaa Sarfvikin nuorta haastateltiin. Lue artikkeli tästä tai klikkaa kuvaa.

PANUN VALMENNUKSESTA SANOTTUA

"Keskustelut Panun kanssa ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja kaikin tavoin antoisia.Panu havainnoi ja pureutuu asioihin, jotka askaruttavat juuri minua.  

Koen että olen saanut henkistä vahvuutta suoriutua pelitilanteista paremmin. Erityisesti mentaalivalmennuksesta on ollut apua tilanteissa, joissa huono suoritus pitää pyyhkiä pois mielestä ja keskittyä tulevaan - siten motivaation löytäminen on myös helpompaa.  

Panun kanssa on helppo jutella."  

Casper Simberg Miesten golfmaajoukkue St. Lawrence Golf Season Golf Academy  


"Lyhyessä ajassa Panusta on tullut minulle tosi tärkeä tukihenkilö. Olen yllättynyt miten iso vaikutus ajatusten hallitsemisella on, ja Panun avulla olen oppinut käsittelemään tunteitani golfkentällä. 

Uskon vahvasti että Panun opeilla pysytyn rakentamaan mentaalipuolesta vahvuuden kilpaurheilijana. Joka tapaamisesta on ollut paljon hyötyä ja hänen kanssaan oli heti alusta helppo jutella. 

Luotan Panuun ja suosittelen häntä kilpaurheilijoille laajemminkin!"

Fred Koskinen St. Laurence Golf / Season Golf Academy  

YHTEISTYÖSSÄ

Season Golf Academy

Mentaalivalmennuksesta on hyötyä koko sinun loppuelämäsi ajan. Mitä aikaisemmin aloitat mentaalivalmennuksen, sitä enemmän kerkeät nauttimaan sen tuloksista!


”Ennen jokaista lyöntiä, harhautusta, ponnistusta ja suoritusta on ajatus. Ajatuksesi ovat tekemisen alkulähteellä.” 

- Panu Kuhlberg